Upplev MittSkåne i helgen!

Nu är förberedelserna för upplev MittSkåne i full gång!

Det är öppet hus i MittSkåne denna långhelgen med lantliga upplevelser och småstadsmys runt om i Höör, Hörby och Eslöv. Själv kommer photomalin att finnas ute på Nyrup på lördag & söndag (3-4 maj) mellan kl 10 -16.

Under dagarna kommer det finnas möjlighet att få fina porträttbilder ute i naturen, både på barn och vuxna! För 50 kr får du två digitala bilder och självklart kan jag hjälpa dig med förstoringar till en bra kostnad.

Jag kommer att vara på Nyrups Osteria tillsammans med Mojans skafferi, Naturnära ting, Robusta äventyr, Embla träd, Bokeslundsgården och så Nyrups Osteria förståss. Så ute hos oss kommer det finnas massor att uppleva, både att göra och att smaka. För såväl stora som små!

Välkomna!

Att ses igen, ett år senare

Igår träffade jag Julia igen, på hennes 2-årsdag. Sist vi sågs fyllde hon 1 år.  Den här gången var hon lite snabbare i benen och vi fick jobba lite mer för att hålla kvar henne framför kameran. För det var mycket spring i de små benen och upptäckarlust.

Men det var absolut inga problem att locka fram henne framför kameran, leken ”då tar jag stolen för dig…” eller ” då sätter jag mig i mammas knä…” funkade varje gång!

Julia- www.photomalin.se

Men sen när vi nästan var färdiga så plockade vi fram en ballong ….. och jag tror bilderna talar för sig själv eller hur?

Jag säger som Nalle Puh, ”man kan aldrig ha tråkigt med en ballong”.

Höst, häst, damsadel & Charlotta

I fredags blev det äntligen av, att fota Charlotta hemma hos henne med alla dessa vackra höstfärger. Vi pratade om det redan förra hösten men det blev aldrig av då. Men i år  bestämde vi att nu måste det bli av, så vi bokade ett datum och höll sedan tummarna för fint väder… Och det hade vi! Det var lite kyligt först på morgonen, ja i allafall när jag klev ut ur min varma bil. Men sen blev vi snabbt varma, för solen kom fram  och värmde ordentligt. Det var verkligen underbart skönt höstväder, jag älskar verkligen hösten!

Charlotta-  www.photomalin.se Charlotta - www.photomalin.se Charlotta-  www.photomalin.se Charlotta-  www.photomalin.se Charlotta- www.photomalin.se Charlotta- www.photomalin.se Charlotta- www.photomalin.se Charlotta-   www.photomalin.se Charlotta-  www.photomalin.se

Jag redigerar!

Den senaste tidens föreberedelse inför bröllopsmässan och fixande med nya hemsidan har tagit mer tid än jag planerat. Men nu är jag tillbaks till redigeringsberget:)

Underbart! Det är så härligt att få ta sig an en mapp med bilder och börja redigera. Det är riktigt, riktigt spännande. Efter en fotografering brukar jag se till att föra över bilderna i datorn direkt och säkerhetskopiera till två externa hårddiskar. Ja, jag vet, lite överdrivet kanske men det känns bra att veta att även om blixten skulle slå ner och om datorn blir stulen så finns det en till liten svart box med alla bilder:) Sen brukar jag bara kolla så att bilderna finns där och att det ser ok ut. Men det är sällan jag kollar in bilderna ordentligt, det gör jag först när det är dags att redigera. Och det gör jag alltid i tur och ordning:) Rättvist ska det va!

Men att öppna mappen och börja redigera, ja det är lite samma känsla som julafton:) Här får ni ett smakprov från fotograferingen med vackra Malin. Och en sak till, det bästa är sen när man levererat bilderna och det bara tar några minuter innan bilderna används:) Och om man sedan får ett mail där det står ”De är jättefina. Är verkligen meganöjd” , då känns det bra.

Vill ni se fler bilder på Malin? Kolla in HÄR på hennes artistsida på fb.

Malin Karlsson-Fotograf Malin Andersson-www.photomalin.se Malin Karlsson-- www.photomalin.se-Fotograf Malin Andersson Malin Karlsson-- www.photomalin.se-Fotograf Malin Andersson_2 Malin Karlsson-- www.photomalin.se-Fotograf Malin Andersson_1 Malin Karlsson-Fotograf Malin Andersson-www.photomalin.se

Att vinna ett presentkort

Nu är det höst! Underbart vackra dagar, med sval och härlig luft, blå himmel och sol. Träden är underbart vackra med sina höstfärger, det är orange, röda och gula toner överallt. Det är därmed hög tid för en höstfotografering!

Därför tänkte jag ge er möjligheten att vinna ett presentkort på en portättfotografering! Antingen på dig, eller på dina barn, eller din familj, eller varför inte en parfotografering? En fotografering som du kan nyttja nu i de sprakande höstfärgerna eller inom ett år.

Vad behöver du göra för att vara med i utlottningen av ett presentkort?

1. Gilla min Facebooksida– (https://www.facebook.com/photomalin.se)

2. Gilla och dela ”att vinna ett presentkort”-inägget på min facebooksida

3. Hålla tummarna:)

lönnrosor-1mk44767- www.photomalin.se-Fotograf Malin Andersson(Presentkortet gäller inte en bröllopsfotografering)

 

Helgens bröllopsmässa på Åkersberg

I helgen var det bröllopsmässa på Åkersbergs stiftsgård för andra året i rad. Och jag var där för andra året i rad, det känns bra att kunna säga att jag har varit med från början:)

Bröllopsmässan är en mycket trevlig tillställning, bra arrangerat, trevliga arrangörer och trevliga utställarkollegor och trevliga blivande bröllopspar ( ja, det var mycket som var trevligt). Och vilken tur jag hade i år igen. Eftersom jag stod i samma rum som DJ in a box så hade jag bakgrundsmusik hela tiden! Kunde inte bli bättre! Och sen hade jag sällskap av Christel Ohlsson, Höörs trevliga och duktiga skräddare, ja, i alla fall då hon inte var upptagen med modevisningen. I samma rum stod även Emelie Ohlsson som driver företaget DesignNaglar, gladare och härligare tjej får man leta efter. Visserligen saknade jag Lina och Blomsterverkstan, men deras blommor fanns i alla fall i fönstret:) Kolla in färgerna, dom är ju underbart vackra!

bröllopsbukettbröllopsbukett4 bröllopsbukettbröllopsbukett 2Och till sist så var det ju förståss trevligt att träffa alla dessa blivande bröllopspar! Ja, lördagen var helt enkelt alldeles, alldeles underbar!!

 

 

Ny årstid, nya projekt och ny hemsida

Sommarens härliga varma men intensiva dagar när man bara vill vara ute och njuta av dagen har bytts ut mot vackra klara höstmorgnar och mörka mysiga hemmakvällar. Och vad passar bättre än att förnya sig på alla plan. Både att städa undan i garderoben och plocka fram varmare kläder. Men även att fräscha upp sin hemsida.

Och efter året som gått med student, bröllop, porträtt & familjebilder så finns det mycket att visa upp. De senaste kvällarna har en ny struktur skapats med lite ordning och reda. Och de nästkommande ska de fyllas på med krispigt vackra och glädjefyllda bilder.

Vänta bara, snart är jag klar och snart finns här en vacker hemsida igen.

Men innan dess, innan allt är klart kan du hitta mer på min gamla hemsida  och min gamla blogg.

Välkommen!

Anton & Linda